koolhydraatarm menu
ei(eren) geraspte geiten- of pecorino kaas gras roomboter knoflook rode paprika spinazie ui(en) diner lunch vegetarisch

Spinazie taart

koolhydraatarm menu
Spinazie taart
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
koolhydraatarm menu
Spinazie taart
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de uien, knoflook en paprika in de roomboter.
  3. Voeg de uitgelekte spinazie toe.
  4. Klutst de eieren los met peper, zout en het kaas.
  5. Roer nu de spinazie door het geklutste ei en stort deze in een taartvorm bekleed met bakpapier.
  6. Plaats de "taart" voor 30 minuten in de oven en laat hem daarna nog even 5 minuten staan alvorens de vorm eraf te halen
Notities

Snij naar behoeft een punt voor jezelf (afhankelijk of het voor lunch of diner is). De rest kan je eventueel in porties invriezen. Ook lekker met een salade of bij een buffet.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Beste Evelina,

    Ik persoonlijk vind slechts een kwart van de spinazietaart vrij weinig als avondeten en zit er dan ook over na te denken om een helft per persoon te rekenen. Met alles kom ik wel goed uit behalve met de geitenkaas (is dan 175 gram per persoon). Hoe kan ik er voor zorgen dat de taart meer vullend is maar wel gezond blijft?

    Groeten,
    Claudia

    • Hoi Claudia,
      Denk je dat het tekort is of heb je hem al eens gemaakt? Door de eieren en het kaas vult het behoorlijk. Je zou er ook een salade bij kunnen maken voor daarnaast. Of nog een kommetje soep vooraf. Ik merk vaak met dit soort dingen dat ik eerst ook denk ” mwah, is het niet tekort” en dan zit toch iedereen vol. Maar voor de zekerheid kan je hem ook voller maken en dan iets minder kaas erin doen.
      Groetjes Evelina

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken