gezond snacken tijdens de lockdown
EAT

10 x gezond snacken tijdens de lockdown 

Als je thuiswerkt of thuis zit vanwege de lockdown, kan je soms enorme trek krijgen in iets lekkers. Dit zijn 10 manieren om gezond te snacken: 

1 Geroosterde kikkererwten 

Geoosterde kikkererwten zijn een echte traktatie en nog gezond ook! Deze lekkere, knapperige snack van peulvruchten levert namelijk complexe koolhydraten, eiwitten en vezels. Het is dat ze zo goed verzadigen, anders had je vast de hele bakplaat leeg gesnoept. 

2 Groentemuffin 

De perfecte snack voor als je wat meer tijd hebt. Deze groentemuffin ziet er niet alleen ontzettend lekker uit. Hij is ook bijzonder smakelijk door de combinatie van verschillende soorten groenten en geitenkaas. Hiermee krijg je meteen een heleboel gezonde stoffen binnen, zoals eiwitten, gezonde vetten en vitamines en mineralen. Geniet ervan! 

3 Appelkruim met noten 

Mmm… om je vingers bij af te likken zo lekker! Appel, kaneel en pecannoten is immers een perfecte combinatie voor gebak en andere heerlijkhedenBovendien leveren appels gezonde fytonutriënten en vezels, voegt kaneel antioxidanten toe en zijn pecannoten rijk aan vitamines en mineralen. Geniet dus met volle teugen van deze appelkruim! 

4 Gehaktballetjes 

Nog zo’n lekkere snack om je smaakpapillen mee te verwennen zijn deze gehaktballetjes. Maak ze van vers gehakt en profiteer van de eiwitten, mineralen en andere voedende stoffen in vers en onbewerkt vlees. 

5 Zoete aardappel pannenkoekjes 

Heb je zoete trek? Denk eens aan zoete aardappel. Hiervan maak je in een handomdraai heerlijke zoete pannenkoekjes. Op deze manier voed je je lichaam ook nog eens met gezonde vezels, vitamines en mineralen, zoals calcium, vitamine A en CEnjoy! 

6 Havermoutkoekjes met banaan 

Van deze koekjes kun je zorgeloos genieten, want ze zijn suikervrij en bevatten enkel gezonde voedingsstoffen. Denk aan gezonde koolhydraten en vezels uit haver, rozijnen en banaan. Kokosolie en noten voegen gezonde, verzadigende vetten toe en kaneel levert antioxidanten die je cellen beschermen. 

7 Wortelballetjes 

Als je jezelf eens goed wilt verwennen, dan zijn deze wortelballetjes een must. Je maakt ze van geraspte wortel, amandelmeel, notenpasta en kokosrasp. Stuk voor stuk lekkere en gezonde ingrediënten die allerlei voedingsstoffen leveren, zoals gezonde vetten, vitamines en mineralen. Hier lees je welke voedingsmiddelen nog meer rijk zijn aan magnesium. Kaneel en vanillepoeder zorgen voor een aangenaam zoete smaak. Kaneel en vanillepoeder zorgen voor een aangenaam zoete smaak. 

8 Spelcracker met hummus 

Hartige trek stil je met een lekkere knapperige speltcracker en een dikke laag hummus. Spelt is voedzamer en minder bewerkt dan tarwe en dus een goed keuze voor een gezonde snack. Hummus is heerlijk van smaak en textuur. Met deze gezonde spread krijg je ook nog eens veel eiwitten en gezonde vetten binnen. 

9 Avocadodip 

Met deze snack krijg je allerlei gezonde groenten en kruiden binnen en geniet je bovenal van de romige smaak van avocado en het frisse touch van limoen en koriander. Knoflook en ui geven deze dip een lekker pittige smaak en peper kun je toevoegen als je nog meer pit wilt. Deze snack geeft je bovendien een frisse oppepper als je komkommer gebruikt om mee te dippen.  

10 Havermoutwafels 

Deze havermoutwafels bevatten enkel gezonde ingrediënten als haver, appel, eieren en amandelmelk. Zo kun je genieten van een heerlijk tussendoortje en krijg je geen suiker en andere ongezonde stoffen binnen.  

Haver is een bijzonder graan, want het bestaat voor een groot gedeelte uit zetmeel dat meer water kan opnemen dan andere granen. Ook bevat het zetmeel in haver meer vet in vergelijking met andere granen. Bovendien is het zetmeel traag verteerbaar. Dit maakt dat deze graansoort goed verzadigt en je lange tijd geen honger hebt als je deze wafels eet. 

Ook je darmen zijn blij met deze wafels, want haver bevat eveneens resistent zetmeel. Deze zetmeelsoort wordt niet door je lichaam afgebroken, maar dient als voedsel voor de gezonde bacteriën in je darmen. 

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken