Balsamico kipsalade
EAT

Balsamico kipsalade

Deze balsamico kipsalade leent zich perfect voor zowel de lunch als voor het diner. Hij is perfect omdat je ‘m binnen 15-20 minuten kunt bereiden en toch wat warms op tafel kan zetten. Wees wel voorzichtig met de olie en balsamico over de salade, want daar kan het een drassige bende van worden.

De ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 75 gr. ijsbergsla
  • 50 gr. Komkommerrauwkost (ik gebruikte een voorgesneden zakje)
  • Olijfolie
  • Balsamico
  • Zout & peper
  • Knoflook (1 grote teen of 2 kleine)

Bereiden doe je zo

  1. Marineer de kip in een schaaltje met 1 el. Balsamico, 1 el. olijfolie, versgesneden knoflook en peper en zout naar smaak. Draai de kipfilet een aantal keren om in het schaaltje en laat het even een paar minuutjes in de marinade liggen.
  2. Gooi de kipfilet en de marinade in een koekenpan en bak de kipfilet gaar.
  3. Gooi de ijsbergsla en de komkommerrauwkost in een grote saladeschaal en besprenkel de salade met een beetje olijfolie en balsamico. Experimenteer met de hoeveelheid, maar begin met een heel klein beetje. Je kunt er altijd wat bij doen.
  4. Snij de kip in reepjes en laat de kip een klein beetje afkoelen. De kip moet lauw-warm zijn voor de beste smaak.

Balsamico kip Paleo salade

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken