broccoli salade
EAT Recepten Diner

Broccolisalade met kikkererwten!

Het draait bij natuurlijk eten allemaal om planning en met een beetje vooruit denken, kun je een heel eind komen. Met onderstaande tips, ben je lekker snel klaar als je en keer geen tijd, zin of puf hebt om  te koken.

Snel klaar tips:

  1. Kook een grote hoeveelheid kikkererwt (kiemen)*, verdeel deze in porties en stop deze in de koelkast en/of vriezer.
  2. Uien worden door de meeste mensen vaker gegeten, bak meteen een grotere hoeveelheid dan op dat je op het moment zelf nodig hebt en bewaar de rest in de koelkast.

Wist je dat?

*Kikkererwten zijn beter voor je gezondheid als je ze voor je ze gaat koken goed laat weken en even laat kiemen. Op deze manier worden de meeste schadelijk stoffen geneutraliseerd. De voedingswaarden van kikkererwten veranderd ook ten gunste.

Wat heb je nodig voor deze broccolisalade?

  • +/- 300 gram broccoliroosjes (maar als je stronken lekker vind kunnen die er gewoon bij)
  • +/- 200 gram winterpeen of wortels (rauw)
  • 1 grote ui
  • kikkererwtkiemen (hoeveelheid naar keuze)
  • kokosolie
  • gember
  • knoflook
  • zwarte peper
  • coconut aminos (dit is een soort sojasaus, maar dan op basis van kokosnoten. Het bevat veel minder zout en is erg lekker over salades en roerbak gerechten).
  • bouillonkruiden (zonder zout en gist)
  • hennepolie
  • Keltisch zeezout (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Week de kikkererwten 24- 72 uur.
  2. Kiem de kikkererwten een paar dagen.
  3. Kook de kikkererwten.
  4. Kook of stoom de broccoliroosjes gaar op laag vuur.
  5. Snij de ui fijn.
  6. Bak de ui in kokosolie en voeg er wat gember en knoflook aan toe.
  7. Maak reepjes reepjes van de wortels (dit gaat makkelijk met een Spirelli of een julienne dunschiller) en snij deze een paar keer door midden.
  8. Meng alle groenten door elkaar en roer de kruiden er door heen.
  9. Roer er als laatste wat hennepolie doorheen.

Variatie tips:

  • Strooi er eens wat gepelde hennepzaden overheen.
  • Versier de top met een handje van je favoriete kiemen.

Eet en geniet! Hopelijk kun jij er net zo van smullen als ik!

Wil je ook wat gezonder eten?

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Over de auteur

Siggie Iggie

Hallo, ik ben Siggie, al lange tijd is mijn relatie met eten erg ingewikkeld voor me. Ik ben nu 43 jaar en sinds mijn 17e strijd ik tegen eetstoornissen. Dit heeft mij uiteindelijk op het pad gebracht van eerlijk en goed eten. Ik deel daarom graag mijn recepten via Gezondblog.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken