Chilipepers afvallen
LIFE

Chilipepers helpen om af te vallen

Wetenschappers hebben nieuw bewijs gevonden dat een stof die in chilipeper zit, capsaïcine, kan helpen om af te vallen. Deze stof heeft namelijk een gunstig effect op de stofwisseling.

Het nieuwe onderzoek laat zien dat capsaïcine helpt om af te vallen en het metabolisme versnelt. De wetenschappers hopen in de nabije toekomst een revolutionaire dieetpil te kunnen ontwikkelen om zwaarlijvigheid tegen te gaan.

Capsaïcine is het ingrediënt dat chilipepers heet maakt. Het kan helpen bij de vetverbranding in het lichaam. Volgens de wetenschappers van de University of Wyoming kan capsaïcine het lichaam stimuleren om vet te verbranden en warmte te creëren.

De wetenschappers ontdekten dat het toevoegen van een kleine hoeveelheid capsaïcine aan de voeding van muizen gewichtstoename voorkwam, terwijl hun eetgedrag verder gelijk bleef. Ze hopen nu een dieetpil te kunnen maken ter preventie van overgewicht en behandeling van obesitas.

Via: Nu.nl
Door: Gezondheidsnet

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken