Detox 14-daagse (DAG 1)

Het is zover je gaat starten met de 14 daagse detoxkuur. Vandaag gaan we starten met het ontgiften van je lichaam. Hieronder staat de informatie die je nodig hebt voor deze dag. Succes ermee!

Door je aan te melden voor het Detox programma heb je een fantastische stap gezet richting een gezond en energiek lijf. Vanaf nu begin je al met het rustig afbouwen van je normale eetpatroon. Dit is een belangrijke stap in het detox programma.

Nieuw eetpatroon
Misschien ben je al langer bezig met anders eten en heb je al door wat de effecten zijn van minder bewerkt voedsel te eten.
Is dit allemaal nieuw voor je dan komt het misschien wat vreemd over.
Wel “vette” gebakken eieren maar geen “gezond” brood… Het is niet hoe we het hebben geleerd volgens de maaltijdschijf maar echt, je zult zien dat je je fitter en energieker voelt. Ik ben wel benieuwd of de manier van eten zoals het is omschreven in het stukje theorie echt nieuw voor je is of dat je al bekend bent in dit eetpatroon.

Het detoxen start nu al!
Alleen al door suikers te laten staan voor een periode kan je lichaam beginnen met detoxen. Ben je gewend aan veel (verborgen) suikers in je eetpatroon en schrap je die nu meteen goed dan merk je waarschijnlijk al dat je lichaam moet afkicken. Suiker is in mijn ogen ook een echte verslaving. Het wordt in zoveel producten toegevoegd dat je niet eens meer weet dat je het eet.

Discipline en wilskracht
Dat heb je zeker nodig om de verslaving aan te pakken. Maar ben je éénmaal door de eerste dagen heen dan pluk je de voordelen ervan! Je krijgt meer energie, je hebt geen dipjes meer en altijd leuk meegenomen, je hebt geen opgezette buik meer!

Tip! Denk hier allemaal aan als je het even niet meer ziet zitten!

Je bent niet alleen
Deze detox doe je misschien alleen maar dat ben je niet. Want ik sta altijd voor je klaar om je te helpen met het beantwoorden van je vragen. Via de mail ben ik te bereiken en natuurlijk via de Facebookgroep. De Facebookgroep gaat het snelst en is voor jezelf misschien ook nog wel leuker en interessanter. Je kan daar vragen, tips en antwoorden plaatsen die de nieuwe en oude deelnemers eventueel ook voor je kunnen beantwoorden.
Dus als er iets is, laat het mij weten, ik help je graag.

ONTBIJT

BENODIGDHEDEN:

 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • kaneel
 • kokosolie of grasboter

Bananen pannenkoeken

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Prak de bananen fijn.
 2. Kluts de eieren en voeg de bananen toe.
 3. Meng er nog wat kaneel door.
 4. Bak ze in het vet en serveer ze met een klontje grasboter.

LUNCH

BENODIGDHEDEN:

 • 2 speltbroodjes
 • grasboter of mayonaise
 • ± 50 g geitenkaas
 • 1/2 paprika
 • 1/2 komkommer

Broodje gezond

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Besmeer 2 speltbroodjes met roomboter of mayonaise.
 2. Beleg met geitenkaas en lekker veel rauwkost.

DINER

BENODIGDHEDEN:

 • 2 courgettes
 • 100 g gerookte kipfilet
 • 1/2 ui fijngesnipperd
 • 1/2 bakje kersentomaatjes
 • 1 teentje knoflook
  (fijngesneden)
 • 2 el pesto
 • 15 g pijnboompitten
  (geroosterd)
 • peper en zout
 • olijfolie
 • pecorino kaas

Courgettini pasta (2 pers)

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Was de courgettes en schaaf ze in plakken met een kaasschaaf, snij de plakken daarna in dunne sliertjes. Nog makkelijker is een spiraalsnijder!
 2. Fruit het uitje met de knoflook in de olijfolie.
 3. Voeg de gerookte kipfilet in blokjes toe.
 4. Daarna ook de gehalveerde kersentomaatjes en de pesto.
 5. Bak ik een andere pan de courgettini in de olijfolie kort aan.
 6. Serveer de courgettini met daarover heen het pesto mengsel en de pijnboompitjes.
 7. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met de kaas.

snacks

BENODIGDHEDEN:

 • smoothie van 1 banaan, flinke hand spinazie, halve komkommer en 200 ml water
 • 1 gekookt ei

Ochtend & middag snack

WANNEER?

Als je trek krijgt tussen de maaltijden door kan je een snack nemen. Geen honger? Laat het dan weg. Luister naar je lichaam, dat is het belangrijkste tijdens de detox.

RECEPTEN:

Download hier recepten en ingrediënten van deze dag.

WEEKOVERZICHT:

Download een overzicht wat je allemaal eet deze week.

BOODSCHAPPENLIJST:

Download je lijst van alle benodigde boodschappen.

Het is heel belangrijk om goed etiketten te lezen. Je kan natuurlijk alles zelf maken zodat je weet dat  er zeker geen suiker in zit of ongewenste kleur, geur en smaakstoffen maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik hou zelf van gemak dus ik maak niet alles zelf.

In de recepten van vandaag staat bijvoorbeeld mayonaise en pesto.
Zorg dan voor het liefste biologische producten maar nog belangrijker: zonder suiker!

En bij het speltbrood is het ook goed om na te vragen, als er geen etiket op staat, of het van zuiver spelt is gemaakt en niet van tarwe.

De benodigde superfoods kan je vinden in natuurwinkels en zelfs bij de supermarkt. Kijk ook daar goed wat erin zit! Ik kies vaak voor gemak en haal het meeste online.

Hier word ik nou blij van! Jamie Oliver strijdt voor gezond en echt eten en dan vooral op scholen want “Jong geleerd is oud gedaan!”. Het zal toch super zijn als kinderen op de lagere school al kennis opdoen met wat suikers en junkfood allemaal met je lichaam doen.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken