Gefeliciteerd! Je bent op weg naar een gezondere levensstijl
Nadat je rustig je eten weer hebt opgebouwd voel je je als het goed is een stuk energieker en gezonder. Ga nu op deze voet door en maak keuzes uit alle suggesties of snuffel zelf eens online naar lekkere recepten. Kies niet elke dag voor hetzelfde ontbijt, maar wissel het af. Je kunt ook de lunch en diner gerechten door elkaar gooien, als het voor jou maar lekker en afwisselend is.
Probeer bij elke dag een (groene) smoothie in je eetpatroon te verwerken. Probeer ook eens wat groente bij het ontbijt. Hiervoor is een echte mindset verandering nodig maar het went snel.
Jawel de detox is ten einde en ik ben heel trots op je! Je hebt het gewoon geflikt. Toen je jezelf had aangemeld om mee te doen had je al een belangrijke stap gezet naar een gezond en energiek lichaam. Maar nu je de detox helemaal hebt afgemaakt mag je heel erg trots zijn op jezelf.
Nieuw eetpatroon
Misschien heeft je lichaam je al een beetje beloont met meer energie en minder kilo’s. Maar wat nog belangrijker is misschien is dat je nu een heel ander beeld hebt gekregen over je voeding. Zoals je in de vorige mails hebt kunnen lezen heeft gezonde voeding invloed op hoe jij je voelt. Je hebt vast al gemerkt dat je door gezonde voeding meer energie krijgt, dus waarom zou je dat niet vol houden?
Hoe gezonder hoe beter
Je zal je steeds beter in je vel gaan voelen zolang je gezond blijft eten. Je zal misschien wel meer complimenten krijgen omdat je automatisch een positieve en energievolle houding zal aannemen. Je straalt het gewoon uit en dat zien mensen graag.
Mocht je het fijn vinden om langer een gezond weekmenu te volgen dan kan je hier informatie vinden van het weekmenu programma 365 Dagen Gezond Slank. Je ontvangt dan elke week een nieuw gezond weekmenu en een digitale stok achter de deur om het gezonde eten echt te integreren in je leven.
Geniet van je prestatie. Super goed van je!
ONTBIJT
BENODIGDHEDEN:
- 100 g lijnzaad
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g pompoenpitten
- 50 g sesamzaad
- 50 g geitenkaas (plakjes)
Lijnzaadcrackers met geitenkaas
BEREIDINGSWIJZE:
- Meng de zaden en pitjes met 175 ml water en laat het 30 min. staan.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over de plaat.
- Leg er een extra vel bakpapier op en maak er een platte koek van met een deegroller.
- Verwijder het bovenste vel en maak alvast inkervingen in rechthoekige cracker vormpjes.
- Bak de cracker in 25 min. op 180 graden in een voorverwarmde oven.
- Als de crackers zijn afgekoeld beleggen met geitenkaas.
LUNCH
BENODIGDHEDEN:
- 1 rode paprika
- paar Cherry tomaatjes
- bakje hüttenkäse
- paar blaadjes basilicum
- peper en zout
Gevulde paprika
BEREIDINGSWIJZE:
- Halveer een paprika.
- Vul beide kanten met de hüttenkäse.
- Wat peper en zout eroverheen.
- Bedek met een paar gehalveerde tomaatjes.
- Knip de basilicum klein en maak het daarmee op smaak.
DINER
BENODIGDHEDEN:
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 ui
- 200 g kippendijen
- 200 ml sinaasappelsap
- 1 tl mosterd
- 1 tl oregano
- 1 stronk broccoli
Ovenschotel kip in sinaasappelsap
BEREIDINGSWIJZE:
- Leg de uien in ringen en de knoflook gehalveerd in een ovenschotel en leg de kippendijen erop.
- Meng het sinaasappelsap met de mosterd en oregano en giet het over de kip.
- Denk de ovenschaal af met aluminium folie en plaats het 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
- Kook de broccoli kort en serveer die erbij.
snacks
BENODIGDHEDEN:
- 1/2 komkommer met hummus
- 2 dadels gevuld met notenpasta
Ochtend & middag snack
WANNEER?
Als je trek krijgt tussen de maaltijden door kan je een snack nemen. Geen honger? Laat het tussendoortje dan weg. Luister naar je lichaam, dat is het belangrijkste tijdens de detox.
RECEPTEN:
Download hier recepten en ingrediënten van deze dag.
WEEKOVERZICHT:
Download een overzicht wat je allemaal eet deze week.
BOODSCHAPPENLIJST:
Download je lijst van alle benodigde boodschappen.
De soep kan je ook in grotere hoeveelheden maken want deze kan eigenlijk altijd wel.
Handig als je rond 5 uur al wat trek krijgt maar pas later gaat eten. Eventueel ook in te vriezen.