Detox 14-daagse (DAG 2)

Probeer ook je geest tijdens de detox wat rust te geven door minder tv te kijken, minder social media te checken en te zorgen voor ontspannende activiteiten als een boek lezen, lekker in bad of een avondwandeling, of plan een lekkere massage en luister naar mooie muziek!

Deze eerste dagen is het misschien nog wat puzzelen met wat wel en niet te eten, je zult merken dat je daar snel je weg in vindt. Probeer nieuwe smaken en combinaties, wie weet wat voor lekkers je ontdekt!

Geen koffie, thee en alcohol
Vanaf morgen is het het beste als je koffie, gewone thee en alcohol eventjes laat staan. Het kan zijn dat je lichaam daardoor al lichte detox verschijnselen zoals hoofdpijn gaat vertonen, zeker als je normaliter veel koffie drinkt. Laat het je niet ontmoedigen, het eventuele ongemak wat je nu krijgt voorkomt dat je met de 3 smoothie dagen te snel ontgift.

Het leuke is ook dat je straks alleen maar profijt hiervan krijgt. En waarschijnlijk zul je het meteen merken als je na de detoxkuur weer suiker, koffie en/of alcohol neemt. Dan merk je pas wat het met je energielevel en lijf doet!

Tip voor deze week
Verzamel lege glazen potten met deksels of koop wat extra smoothiebekers in die goed afgesloten kunnen worden. Vanaf dag 8, als je de smoothie recepten gaat maken zul je merken dat je vaak over houdt. Bewaar dat lekker in de vriezer zodat je altijd wat gezonds op voorraad hebt naderhand.

ONTBIJT

BENODIGHEDEN:

  • 50 g havermout
  • 250 ml water
  • 35 g rozijnen
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 appel

Havermout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Doe het water, kaneel, de havermout en de rozijnen in een pan en kook het 5 minuten.
  2. Snij de appels klein in een schaaltje en roer de warme havermout er door heen.

LUNCH

BENODIGDHEDEN:

  • 100 g veldsla
  • 100 g gerookte kalkoen
  • 1 gekookt ei
  • 1 avocado

dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroen
  • 1 tl mosterd

maaltijd Salade kalkoen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij alle ingrediënten fijn en meng ze met de sla
  2. Mix de ingrediënten voor de dressing en hussel het er door heen.

DINER

BENODIGDHEDEN:

  • 50 g ongekookte speltpasta
  • 100 g kipfilet
  • 2 lepels pesto
  • 50 g rucola sla
  • olijfolie

Speltpasta met pesto

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Roerbak de kipfilet gaar en voeg de pesto toe.
  3. Meng de pasta met de kipfilet.
  4. Hussel het geheel door de rucola en maak op smaak met olijfolie

snacks

BENODIGDHEDEN:

  • 1/2 paprika gevuld met Hüttenkäse en basilicumblaadjes erover
  • 2 mandarijntjes met een handje noten

ochtend & middag snack

WANNEER?

Als je trek krijgt tussen de maaltijden door kan je een snack nemen. Geen honger? Laat het dan weg. Luister naar je lichaam, dat is het belangrijkste tijdens de detox.

RECEPTEN:

Download hier recepten en ingrediënten van deze dag.

WEEKOVERZICHT:

Download een overzicht wat je allemaal eet deze week.

BOODSCHAPPENLIJST:

Download je lijst van alle benodigde boodschappen.

Ook voor na de detoxkuur is het aan te raden om je gewone pasta te vervangen voor speltpasta. Deze vult veel beter en voegt wat toe aan je lichaam. Vergeleken met gewone pasta houdt speltpasta de bloedsuikerspiegel beter in balans.

Zoals ik al bij de intro aangaf is het wel eens goed voor je om je geest wat rust te geven. Ik weet hoe lastig dat kan zijn want ik ben zelf nogal mobiel verslaafd… Maar op zijn tijd leg ik hem bewust weg en merk dan hoeveel tijd ik over heb. Misschien ook eens proberen?

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken