bos of lente uitjes geraspte (geiten)kaas gras roomboter kastanje champignons knoflook kokosolie peper & zout pesto rauwe ham sjalotje(s) sugar snaps of peultjes varkenshaas zoete aardappel(en) diner vleesgerecht

Varkenshaas menu

Voor dit recept is het handig om keukentouw in huis te hebben. Je kunt dit vinden bij bijvoorbeeld AH of Blokker.

Varkenshaas menu
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min
Kook Tijd
30 min
Varkenshaas menu
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4 pers. 30 min
Kook Tijd
30 min
Ingrediënten
Varkenshaas
Zoete aardappel friet
Sugarsnaps
Porties: pers.
Instructies
Varkenshaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij het sjalotje en de champignons fijn en pers de knoflook uit, roerbak het geheel circa 4 min. Voeg dan, van het vuur af, de pesto en de geraspte kaas toe.
  3. Snij de varkenshaasjes in de lengte open en leg ze op wat plakjes rauwe ham.
  4. Vul de varkenshaasjes met het pesto mengsel en vouw het geheel dicht met de ham. Omwikkel de varkenshaasjes stevig met het vleestouw en leg ze in een ovenschaal.
  5. Bereid ook alvast de friet voor zodat het gelijk in de oven kan.
Zoete aardappel friet
  1. Boen de aardappels schoon onder de kraan.
  2. Snij ze in lange frieten van 1 cm dik en leg die even in een bak water.
  3. Laat ze daarna goed uitlekken en maak ze goed droog met een schone theedoek.
  4. Smelt het kokosvet op een zacht vuur en roer daar de knoflook, peper en zout door.
  5. Hussel de frieten door het vet en verdeel het over een bakblik bekleed met bakpapier.
  6. Zet de frieten samen met de varkenshaas in de oven voor circa 30 minuten.
  7. Heb je een vleesthermometer dan kan je de interne temperatuur van de varkenshaas in de gaten houden. Met circa 70 graden is het vlees goed.
Sugar snaps
  1. Verwijder het draadje dat vaak aan de zijkant van de peultjes zit, dit doe je door het bovenste puntje zo af te snijden dat het nog net aan de naad van de peul vastzit.
  2. Snij de knoflookteentjes in hele dunne plakjes en de lente ui in stukken.
  3. Smelt de boter op een iets laag vuur en roerbak hierin de knoflook en de lente ui 1 minuut. Voeg dan de sugarsnaps toe en roerbak deze in circa 5 minuten beetgaar.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de varkenshaas en friet.
Notities

Je kunt van deze maaltijd al veel voorbereiden. De varkenshaasjes en de zoete aardappelen kan je alvast klaarzetten en hoeven dan alleen nog in de oven. Het enige wat je dan nog hoeft klaar te maken als het in de oven staat zijn de sugar snaps. Ideaal als je visite krijgt.

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken