blikje tonijn op water ei(eren) Italiaanse kruiden knoflook ui(en) zachte geitenkaas zoete aardappel(en) diner visgerecht

Zoete aardappel tonijn schotel

Zoete aardappel tonijn schotel
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Zoete aardappel tonijn schotel
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Porties Prep Tijd
2 pers. 15 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snij ze in plakjes.
  3. Bestrijk ze met wat olijfolie en zet de schaal 10 minuten in de oven.
  4. Meng intussen de geitenkaas met de tonijn, de Italiaanse kruiden, de eieren, de uien en de kleingesneden teentjes knoflook.
  5. Haal na 10 minuten de schaal eruit en meng het tonijn mengsel door de aardappels.
  6. Zet het nog 20 minuten in de oven en klaar is je gerecht!
Notities

Het fijne van de zoete aardappel is dat het geen familie is van de gewone aardappel en ook niet onder de nachtschades valt zoals gewone aardappel, paprika, tomaten en aubergines (waar veel mensen niet goed op reageren).
Het bevat langzame koolhydraten waardoor het je bloedsuikerspiegel in balans houdt wat beter is voor het hongergevoel en de lijn.

Je kunt ze koken, bakken, of een stamppot van maken. Wat ik zelf het lekkerste vind is super simpel: 35 minuten in de oven met een lekkere olijfolie, knoflook, zout en peper.

Ook lekker met een salade erbij!

Untitled design (16)

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

4 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Lekker hoor, heerlijk gesmuld vanavond, en goed en makkelijk te bereiden

  • de smaak was heerlijk, inderdaad makkelijk te bereiden. ik vond de zoete aardappelen erg hard blijven, klopt dat?

    • Dan heb je misschien de plakjes wat te dik gelaten. Als de zoete aardappels in een schotel nog wat hard voelen als je erin prikt dan kan je het beter nog even erin laten staan. Elke oven is ook anders qua temperatuur…

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken