Bloemkool fritters
Bloemkool fritters
Porties Prep Tijd
2pers. 15min.
Kook Tijd Passieve Tijd
35min. 20min.
Porties Prep Tijd
2pers. 15min.
Kook Tijd Passieve Tijd
35min. 20min.
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak rijst van de bloemkool dmv een blender (kleine beetjes tegelijk mixen tot korrels).
  3. Strooi er een theelepel zou overheen en laat dit 20 minuten rusten zodat het vocht uit de bloemkool wordt ontrokken.
  4. Leg de bloemkool in een schone theedoek en pers deze stevig uit om al het vocht eruit te halen.
  5. Meng de bloemkoolrijst met de rest van de ingrediënten.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en vorm platte koeken van de bloemkool.
  7. Bak de fritters in circa 35 minuten af, laat ze uit de oven nog even liggen zodat ze wat kunnen opstijven.
  8. Serveer de fritters met een groene salade en eventueel een beetje aioli bij.
Notities

Het is nog lekkerder om de fritters met wat aioli te besmeren. Koop je deze kant en klaar let dan op of er geen suikers zijn toegevoegd of overbodige e-nummers. Je kan hem ook makkelijk zelf maken met dit recept.