Bloemkoolplaat
Bloemkoolplaat
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten in de oven
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten in de oven
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de uien en paprika in grove stukken.
  3. Gebruik een keukenmachine of blender om de rauwe bloemkool in porties fijn te malen tot korrels.
  4. Mix ook de noten in de blender fijn.
  5. Meng de bloemkool, noten, eieren, boekweitmeel en 100 g geraspte kaas met elkaar.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel hierop de bloemkool tot een grote plaat van circa 1 cm hoog. Druk het goed aan.
  7. Plaats de plaat in de oven voor 30 minuten en strooi er na 20 minuten 50 g geraspte kaas overheen.
  8. Bak de paprika, uien en knoflook in wat olijfolie aan en rooster de pijnboompitjes even kort.
  9. Haal de plaat uit de oven en verdeel alle groentes en pijnboompitjes hier overheen, begin met de spinazie en eindig met de rest van de kaas.
  10. Bak de plaat nog 15 minuten in de oven af en eet smakelijk!
Notities

Dit recept is wat meer werk maar wel leuk om op deze manier meer groente in je eten te verwerken!

Deze bloemkoolplaat bestaat uit vrijwel alleen groente met wat kaas en ei. Het ziet eruit als een pizza maar zo smaakt ie natuurlijk niet. Maar volgens mijn 2 kinderen is de bloemkoolplaat, in vergelijking met gewone gekookte bloemkool met aardappels op de ouderwetse manier, wel veel lekkerder!