Bloemkoolschotel met gehakt
Bloemkoolschotel met gehakt
Maaltijd
diner
,
vleesgerecht
Porties
Prep Tijd
3
personen
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten in de oven
Porties
Prep Tijd
3
personen
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten in de oven
Ingrediënten
1
bloemkool
in roosjes
400
g
rundergehakt
1
el
kerriepoeder
200
ml
room
liefst plantaardig zoals haver, rijst of spelt room
100
g
geraspte (geiten)kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden
Kook de bloemkoolroosjes voor circa 10 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
Roerbak het gehakt met de kerrie, peper en zout en roer daar de bloemkool doorheen
Vet een ovenschotel in en verdeel het mengsel over de bodem
Meng het room met de kaas en schenk het er overheen
Plaats de schotel 20 minuten in de oven