Bloemkoolstamppot met andijvie
Bloemkoolstamppot met andijvie
Maaltijd
diner
,
visgerecht
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
3
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
1
grote
bloemkool
1
stronk
andijvie
2
stukjes
kabeljauw
circa 150 g per persoon
1
ei(eren)
peper, zout & nootmuskaat
2
el
gras roomboter
1
handje
zeekraal
nootmuskaat
1
handje
gemengde pitten
Instructies
Snij de bloemkool in stukken en kook deze gaar met wat zout.
Giet de bloemkool af, voeg het ei en de boter toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde puree.
Zet de puree weer even op het vuur om het ei te laten stollen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Snij de andijvie in dunne reepjes en schep deze door de bloemkoolpuree.
Wrijf de vis in met zout en peper en bak hem 5 minuten per kant.
Spoel de zeekraal af, snij het in kleine stukjes, rooster de pitten in een droge koekenpan en strooi deze beide over de stamppot.