koolhydraatarm menu
Cake met banaan en walnoten
koolhydraatarm menu
Cake met banaan en walnoten
Porties Prep Tijd
1cake 10min.
Kook Tijd
30min. in de oven
Porties Prep Tijd
1cake 10min.
Kook Tijd
30min. in de oven
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vermaal de havermout en amandelen in de blender tot een fijn meel.
  3. Voeg de eieren, dadels, het gesmolten kokosvet, bakpoeder, 1 banaan en zout toe en mix het tot een beslag.
  4. Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en stort daar het beslag in.
  5. Snij de andere banaan in stukjes, verdeel die samen met de walnoten over de bovenkant van het beslag en duw ze voorzichtig naar de bodem.
  6. Bak de cake in circa 30 minuten af.
Notities

Je kan hiermee ook nog variëren door er bijvoorbeeld rozijnen of stukjes gedroogd fruit erdoor te doen.

Snij de cake in 10 tot 12 plakken. Neem 2 á 3 plakken als lunch of ontbijt en 1 als je het als een tussendoortje neemt.