Chocolade
Chocolade
Porties Prep Tijd
1schaal 10min.
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
1schaal 10min.
Passieve Tijd
2uur
Instructies
  1. Smelt het kokosvet zachtjes in een pannetje, voeg de cacao toe en roer het helemaal glad. Roer de helft van de rozijnen hier doorheen en mix het in een blender of met de staafmixer glad (het geheim van overal een zoete smaak!)
  2. Bekleed een schaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
  3. Verdeel de rest van de rozijnen er gelijkmatig overheen en eventueel nog de optionele ingrediënten naar smaak.
  4. Zet de schaal voor 1 á 2 uur in de koelkast zodat het kan uitharden, breek het daarna in stukjes en bewaar in de koelkast.
  5. Omdat het vrij machtig is zal je niet een “hele reep” hiervan achter elkaar naar binnen werken. Je cacao behoefte wordt al met een klein stukje bevredigd.
Notities

Je kunt het op deze manier maken, dan heb je 1 grote plak die je in stukken kan breken of je kunt kleine vormpjes gemaakt van silicone gebruiken. Ben je zoete melkchocolade gewend dan zal dit op het begin misschien iets te heftig zijn. Voeg dan meer rozijnen toe en eventueel nog wat kokosbloesemsuiker. Bouw dat langzaam af, je smaak zal echt veranderen. Mijn kinderen van 14 en 15 vinden deze chocolade intussen ook heerlijk. Dit is niet alleen lekkere pure chocolade maar het is ook heel goed voor je lichaam. Alle ingrediënten voegen energie toe dus geniet er lekker van!