Rasp de courgettes fijn met een rasp of maak er kleine sliertjes van met een spiraalsnijder. Meng er wat zout doorheen en laat dit een half uurtje intrekken, wikkel het daarna in een schone theedoek en druk het vocht eruit.
Fruit intussen de uien en knoflook voor de saus even aan in wat olijfolie en voeg de tomaten en kruiden toe.
Draai het vuur laag en laat het in circa 20 minuten indikken, pureer het daarna eventueel nog met een staafmixer of in de blender.
Vermeng de geraspte kaas met de courgette en de eieren.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spreid hierop het mengsel tot een platte koek.
Bak deze in circa 20 minuten gaar.
Bak de uien en paprika kort voor.
Besmeer de bodem met de tomatensaus en beleg met alle topping ingrediënten.
Bak de pizza in 10 minuten af!
Notities
Je kunt ook variëren met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld salami, champignons en tomaten.
Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.
In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!
Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.
Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.
Reageer