Frittata met rucola
Frittata met rucola
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Passieve Tijd
30minuten oven
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Passieve Tijd
30minuten oven
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Halveer de tomaatjes, snij de gerookte kip in stukjes en verkruimel het kaas.
  3. Meng alles door de rucola en verdeel het in de vorm.
  4. Klop de eieren los met het room en giet dit eroverheen zodat het gelijk wordt verdeeld.
  5. Zet het geheel 30 á 40 minuten in de oven, kijk na 30 minuten even of het al een vaste massa is, zo niet dan nog even langer erin laten.
  6. Als je hem even op een bord stort en daarna weer terug op een schaal plaatst kan je de frittata mooi in punten snijden.
Notities

Serveer er een groene salade bij voor een goed uitgebalanceerd gerecht

Deze schotel hoor je eigenlijk in een quichevorm te maken, maar de mijne was kapot gevallen dus ik heb gewoon een taartvorm erbij gepakt. Wel even goed een bakpapier onder en rondom de vulling anders loopt alles weg…

Als kaas heb ik nu een blauwe zachte schapenkaas gebruikt (Roquefort) maar vind je dat wat te heftig dan is een (geiten) brie of geraspte geitenkaas ook erg lekker.

 

Untitled design (17)