Gebakken bloemkool met zalm
Gebakken bloemkool met zalm
Maaltijd
diner
,
visgerecht
Porties
Prep Tijd
4
pers.
20
min.
Porties
Prep Tijd
4
pers.
20
min.
Ingrediënten
1
flinke
bloemkool
1
ui(en)
6
el
olijfolie
3
teentjes
knoflook
uitgeperst
1
el
Italiaanse kruiden
1
el
komijnpoeder
zalm
500
g
zalmfilet
2
teentjes
knoflook
gras roomboter
peper & zout
Instructies
Meng het komijnzaad, de Italiaanse kruiden en de knoflook met de olijfolie.
Snij de bloemkool en uien in plakken/stukken en hussel ze door het olijfolie mengsel.
Bekleed een bakblik met bakpapier, verdeel de groente erover en plaats de plaat voor circa 20 minuten in de oven.
Pers 2 teentjes knoflook uit, besmeer de zalm hiermee en breng verder op smaak met peper en zout.
Bak de zalmfilet in flink wat roomboter zo’n 4 minuten per kant zodat ze van binnen nog iets rosé blijven.
Serveer de zalm met de gebakken bloemkool.