Gebakken zalm met ansjovis
Gebakken zalm met ansjovis
Maaltijd
diner
,
visgerecht
Porties
Prep Tijd
4
pers.
15
min.
Porties
Prep Tijd
4
pers.
15
min.
Ingrediënten
500
g
zalmfilet
gras roomboter
om in te bakken
ansjovis botersaus
3
el
gras roomboter
3
el
olijfolie
7
ansjovis
uit blik
2
el
kappertjes
1
el
verse bieslook
Serveren met
400
g
speltpasta of 4 courgettes voor spiraalpasta
Instructies
Bak de zalmfilets in wat roomboter 4 minuten per kant zodat ze van binnen nog iets roze zien.
Kook in de tussentijd de pasta of maak courgette pasta (zie link naar recept onder dit recept).
Smelt de roomboter in een koekenpan, voeg de olijfolie en de ansjovis erbij en laat de ansjovis hierin oplossen door met een vork ze wat los te maken.
Voeg de kappertjes toe aan de boter en schenk de saus over de vis, knip er nog wat bieslook overheen.
Breng de pasta op smaak met een goede olijfolie, peper en zout en serveer deze met de zalm.
Notities
Hier
kan je het recept vinden voor de courgetti.