weekmenu koolhydraatarm
Gegrilde courgette met basilicum en geitenkaas
weekmenu koolhydraatarm
Gegrilde courgette met basilicum en geitenkaas
Porties Prep Tijd
1pers. 10min.
Kook Tijd
10min.
Porties Prep Tijd
1pers. 10min.
Kook Tijd
10min.
Instructies
  1. Snij de courgette met een (kaas)schaaf in dunne plakken.
  2. Verwarm wat olijfolie in een grilpan en gril de plakken aan beide kanten mooi bruin.
  3. Leg de plakjes op een groot bord, verdeel hierover de basilicum en de geitenkaas en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
Notities

Geitenmelk producten genieten te voorkeur boven koemelk producten. Ook al vind je nu dat geitenmelk producten niet lekker zijn, probeer het nog eens, het is soms ook een kwestie van wennen.

Producten gemaakt van geitenmelk zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt.