gezond weekmenu
Gegrilde courgette en paprika
gezond weekmenu
Gegrilde courgette en paprika
Porties Prep Tijd
2pers. 5min.
Kook Tijd
20min. in de oven
Porties Prep Tijd
2pers. 5min.
Kook Tijd
20min. in de oven
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snij de courgette in lange plakken en de paprika in grove stukken.
  3. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en de kruiden.
  4. Leg deze op bakpapier op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
  5. Plaats de plaat voor 35 minuten in de oven.
  6. Serveer met de basilicum blaadjes en wat geraspte geitenkaas er overheen.
Notities

De gegrilde groente kan je ook lauw of koud eten als je het mee wilt nemen.

Geitenkaas geniet de voorkeur boven gewone kaas. Probeer het eens, het is soms ook een kwestie van wennen.

Producten gemaakt van geitenmelk zijn namelijk lichter verteerbaar, worden vaak beter verdragen en roepen minder overgevoeligheidsreacties op dan koemelk. Ongeveer 40% van de mensen die koemelkeiwit niet verdraagt reageert wel goed op geitenmelk. Ook de eiwitten en vetten van geitenmelk producten worden beter verteerd dan die van koemelk zijn gemaakt.