Gele bietensoep
Gele bietensoep
Maaltijd
diner
,
lunch
,
vegetarisch
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
1
winterwortel(s)
800
g
gele bieten
1
sjalotje(s)
1/2
rode peper
1
teentje
knoflook
750
ml
water
gekookt
2
bouillonblokjes
zonder e-nummers (natuurwinkel of bv Zonnatura bij de supermarkt)
1
el
roomboter
100
ml
(plantaardige) room
bijvoorbeeld spelt, haver of rijstroom
peper & zout
Instructies
Snij alle ingrediënten kleiner (haal de pitjes uit de rode peper).
Verhit de boter en bak de uitjes, rode peper en knoflook aan.
Voeg de rest van de groente toe en bak het voor circa 5 minuten mee.
Voeg 750 ml gekookt water toe en de bouillonblokjes.
Laat het voor circa 20 minuten gaar koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in gedeeltes in een blender.
Roer het room erdoor en breng op smaak met (flink wat) peper en zout.