suikervrij weekmenu
Geroosterde bloemkool
suikervrij weekmenu
Geroosterde bloemkool
Porties Prep Tijd
2pers. 10min.
Kook Tijd
40min. in de oven
Porties Prep Tijd
2pers. 10min.
Kook Tijd
40min. in de oven
Instructies
Bloemkool
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de bloemkool in plakken van circa 1 cm dik.
  3. Leg de plakken op een bakpapiertje op een bakplaat.
  4. Besprenkel de plakken met olijfolie en flink wat peper en zout.
  5. Rooster ze voor 40-50 minuten in de oven.
  6. Keer de plakken halverwege om.
Kipfilet
  1. Kruid de kipfilet met peper, zout en kerriepoeder en bak deze 10 minuten gaar (voordat de oven klaar is). Zorg ervoor dat je de kipfilet al een uurtje voor het bakken uit de koelkast haalt zodat de kou het doorgaren niet tegen houdt.
Notities

De smaak van bloemkool is echt compleet anders als je ze roostert in de oven. Er komt een beetje een nootsmaak aan. En juist de stukjes die wat bruiner zijn geworden smaken het lekkerste!

Serveer er eventueel nog wat gekookte aardappels bij voor je tafelgenoten.