koolhydraatarm weekmenu
Havermoutcake
koolhydraatarm weekmenu
Havermoutcake
Porties Prep Tijd
2cake 10min.
Kook Tijd
45min.
Porties Prep Tijd
2cake 10min.
Kook Tijd
45min.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het havermout, kaneel en water goed door elkaar.
  3. Meng de andere ingrediënten, uitgezonderd de noten en rozijnen, in de blender fijn. Heb je geen blender dan kan het ook met een staafmixer.
  4. Voeg het havermout mengsel toe en mix het nog even door.
  5. Stort het beslag in een grote ovenschotel bekleed met bakpapier of 2 cake vormen.
  6. Voeg de noten en rozijnen toe en eventueel de optionele ingrediënten en zorg dat ze onder het deeg komen i.v.m. verbranden.
  7. Bak de havermoutcake voor 45 tot 55 minuten. Prik voor de zekerheid even met een sateprikker of de binnenkant droog is.
  8. Snij de cake in circa 12 porties. Je kunt ze ook kleiner maken om als tussendoortje te nemen.
Notities

Deze havermoutcake kan je gewoon zonder beleg eten. Heerlijk warm uit de oven is het echt een traktatie maar als je het in porties invriest dan kan zijn ze ook later nog erg lekker.

Varieer gerust met dit recept en laat het me weten als je nog leuke variaties hebt ontdekt! Het is handig om de cake als hij is afgekoeld meteen in porties in te vriezen. Zo heb je altijd wat gezonds voor onderweg of als je een drukke dag voor de boeg hebt.