bouillonblokjes ei(eren) garam masala kippendijen knoflook olijfolie rode peper sperziebonen of kouseband tomatenpuree water diner vleesgerecht

Kip met boontjes (roti)

Kip met boontjes
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Kip met boontjes
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Porties Prep Tijd
4 pers. 15 min.
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Maak een marinade van 2 el olijfolie met 2 el Garam Masala, snij de kippendijen kleiner en leg het voor 10 minuten in de marinade.
  2. Snij de rode peper zonder de zaadjes zeer fijn en pers de knoflook uit. Bak dit even kort in de olie.
  3. Voeg de kip toe, roerbak deze en voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze ook even mee.
  4. Voeg dan het water en bouillonblokje toe en laat het lekker sudderen zodat de kip goed mals wordt.
  5. Maak intussen de boontjes schoon, halveer ze en kook de sperziebonen of kouseband in circa 10 minuten beetgaar.
  6. Kook de eieren hard en laat ze daarna schrikken.
  7. Leg de laatste 3 minuten de gepelde eieren erin zodat ze mee licht geel kleuren.
  8. Roer voor het serveren de boontjes erdoor en laat het even goed doorwarmen.
  9. Serveer je het gerecht met de boekweitwraps bereid die dan tegen het einde zodat ze lekker warm blijven.
Notities

Je kan het gerecht zo serveren of met een boekweitwrap voor een heuse Roti maaltijd. Hier vind je het recept. 

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken