Kip met boontjes
Kip met boontjes
Porties Prep Tijd
4pers. 15min.
Porties Prep Tijd
4pers. 15min.
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een marinade van 2 el olijfolie met 2 el Garam Masala, snij de kippendijen kleiner en leg het voor 10 minuten in de marinade.
  2. Snij de rode peper zonder de zaadjes zeer fijn en pers de knoflook uit. Bak dit even kort in de olie.
  3. Voeg de kip toe, roerbak deze en voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze ook even mee.
  4. Voeg dan het water en bouillonblokje toe en laat het lekker sudderen zodat de kip goed mals wordt.
  5. Maak intussen de boontjes schoon, halveer ze en kook de sperziebonen of kouseband in circa 10 minuten beetgaar.
  6. Kook de eieren hard en laat ze daarna schrikken.
  7. Leg de laatste 3 minuten de gepelde eieren erin zodat ze mee licht geel kleuren.
  8. Roer voor het serveren de boontjes erdoor en laat het even goed doorwarmen.
  9. Serveer je het gerecht met de boekweitwraps bereid die dan tegen het einde zodat ze lekker warm blijven.
Notities

Je kan het gerecht zo serveren of met een boekweitwrap voor een heuse Roti maaltijd. Hier vind je het recept.