Lasagne
Lasagne
Porties Prep Tijd
4pers. 30min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25min. 1uur
Porties Prep Tijd
4pers. 30min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25min. 1uur
Instructies
  1. Snij de courgette en aubergines in plakken van circa 1/2 cm, leg ze in een grote schaal en strooi over elke plak wat zout. Leg ze allemaal op elkaar en leg er iets zwaars op (een andere ovenschaal bijvoorbeeld). Zet de schaal voor circa 1 uur weg.
  2. Snij de knoflook en de uien fijn en bak deze in wat olijfolie kort aan en voeg dan het gehakt toe.
  3. Als het gehakt gaar is voeg dan de geraspte wortel toe en de blikken tomaten.
  4. Laat de saus met de deksel op de pan een uurtje doorsudderen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Veeg de courgette en aubergine plakken na een uur af met keukenpapier en dep ze goed droog.
  7. Bak de plakken beetgaar in wat olijfolie (het leukste en lekkerste is in een grillpan).
  8. Verdeel over de bodem van een ingevette ovenschaal een laagje van de saus, dan de helft van de aubergine en courgette plakken en daarover heen de helft van de kaas en de helft van de basilicum blaadjes.
  9. Verdeel een tweede laag saus over het geheel en dan de rest van de aubergine en courgette plakken.
  10. Halveer de tomaatjes en verdeel die over de schaal samen met de rest van de basilicum blaadjes.
  11. Eindig met een laatste laag saus en de geraspte kaas.
  12. Plaats de schaal in de oven voor circa 25 minuten.