koolhydraatarm menu
Lijnzaadcrackers met gerookte kip
koolhydraatarm menu
Lijnzaadcrackers met gerookte kip
Porties Prep Tijd
1pers. 10min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25min. in de oven 30laten staan
Porties Prep Tijd
1pers. 10min.
Kook Tijd Passieve Tijd
25min. in de oven 30laten staan
Ingrediënten
crackers
beleg
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de zaden en pitjes met het water en laat het voor 30 minuten staan.
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over de plaat.
  4. Leg er een vel bakpapier bovenop en maak er een platte plaat van met een deegroller.
  5. Verwijder het bovenste velletje weer en kerf met een mesje alvast de vorm van de crackers in het beslag.
  6. Bak de crackers in 25 minuten af.
  7. Als de crackers zijn afgekoeld worden ze knapperiger, beleg ze met het kipfilet en de rauwkost.
Notities

Ik maak de lijnzaadcrackers altijd in een grotere hoeveelheid zodat ik het voor meerdere dagen kan eten. Je kan ze bewaren in een luchtdichte trommel.