Maaltijdsalade Niçoise
Maaltijdsalade Niçoise
Maaltijd
diner
,
lunch
,
visgerecht
Porties
Prep Tijd
2
pers.
15
min.
Porties
Prep Tijd
2
pers.
15
min.
Ingrediënten
50
g
gemengde sla
100
g
sperziebonen
1/2
rode ui
50
g
tomaat/tomaten
1
blikje
blikje tonijn op water
1
ei(eren)
20
g
pijnboompitjes
15
ml
olijfolie
10
ml
balsamico azijn
Instructies
Kook de sperziebonen beetgaar, circa 12 minuten.
Kook de eieren hard en laat ze schrikken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snij de tomaat en ui in stukjes.
Doe de gewassen sla in een grote kom.
Maak een dressing van de olijfolie en het azijn.
Hussel alles door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.