Oosterse biefstuk
Oosterse biefstuk
Porties Prep Tijd
4pers. 10min.
Porties Prep Tijd
4pers. 10min.
Instructies
  1. Leg de biefstuk een uur voor het bereiden op een bord buiten de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet ze even weg.
  3. Snij de champignons in plakjes en de uien in ringetjes.
  4. Maak de salade dressing aan door de ingrediënten met elkaar te mixen en zet de salade alvast klaar.
  5. Dep het vlees met een keukenpapiertje droog en bestrooi ze rijkelijk met verse peper.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk rosé (2 minuten per kant).
  7. Haal de biefstuk uit de pan, bestrooi met zout en verpak het vlees in aluminium folie zodat het warm blijft.
  8. Voeg de sesamolie toe aan het vet en bak de champignons en lente uitje hierin snel aan, blus het geheel af met de sherry, sojasaus en eventueel een scheutje water.
  9. Warm het bord voor onder de hete kraan en serveer hierop de biefstuk met de saus en daaroverheen de sesamzaadjes.
Notities

Serveer met de salade en voor je tafelgenoten eventueel nog wat gebakken aardappeltjes ernaast.