Oosterse stamppot
Oosterse stamppot
Maaltijd
diner
,
vleesgerecht
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
1
kilo
zoete aardappel(en)
2
teentjes
knoflook
1
rode peper
100
g
tauge
200
g
spekreepjes
1
cm
gember
1
ui(en)
200
g
rucola sla
2
el
sojasaus
peper & Keltisch zout
gras roomboter
Instructies
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar.
Pers de knoflook uit, snij de gember en rode peper zeer klein, versnipper de ui en fruit alles in de boter.
Bak de spekjes mee en bak op het laatste de taugé nog even mee.
Giet de aardappels af en stamp het taugé mengsel, de sojasaus en de rucola er doorheen.
Stamp er eventueel nog een klontje boter door en breng op smaak met zout en peper.