Ovenschotel courgette, gehakt, tomaat
Ovenschotel courgette, gehakt, tomaat
Maaltijd
diner
,
vleesgerecht
Porties
Prep Tijd
2
pers.
20
min.
Kook Tijd
1
uur
Porties
Prep Tijd
2
pers.
20
min.
Kook Tijd
1
uur
Ingrediënten
300
g
rundergehakt
rund of kip
1
ui(en)
in ringen
4
el
pesto
zonder suiker
4
tomaat/tomaten
in blokjes
1
courgette(s)
in plakjes
200
ml
kookroom
mag ook rijst of spelt room zijn
100
g
geraspte (geiten)kaas
peper & zout
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de uien in de olijfolie even aan.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
Meng de pesto erdoor en breng verder op smaak met peper en zout.
Leg een laagje gehakt in een ovenschaal en daarbovenop de courgette en tomaat.
Doe dit twee keer.
Meng het room met de geraspte kaas en verdeel dit over de schotel.
Plaats de schotel voor een uur in de oven, het eerst half uur met wat aluminium folie erover zodat de bovenkant niet verbrand.