Ovenschotel met aubergine
Ovenschotel met aubergine
Maaltijd
diner
,
vegetarisch
Porties
Prep Tijd
2
pers.
5
min.
Kook Tijd
20
min. in de oven
Porties
Prep Tijd
2
pers.
5
min.
Kook Tijd
20
min. in de oven
Ingrediënten
olijfolie
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
1
ui(en)
gesnipperd
400
g
tomatenblokjes uit blik
1/2
tl
paprikapoeder
1
tl
Italiaanse kruiden
snufje cayennepeper
1
grote
aubergine
1
hand
geraspte (geiten)kaas
liefst geitenkaas
basilicum blaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de ui en knoflook even in wat olijfolie.
Voeg de tomaten en de kruiden toe en laat het voor 5 minuten pruttelen.
Snijd intussen de aubergine in de lengte in plakken.
Doe de saus onderin een ovenschaal.
Leg de plakken daaroverheen.
Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas.
Zet het voor 20 minuten in de oven.
Strooi er wat basilicum blaadjes overheen.