Ovenschotel spinazie en champignons
Ovenschotel spinazie en champignons
Porties Prep Tijd
4pers. 10min.
Kook Tijd
25min. in de oven
Porties Prep Tijd
4pers. 10min.
Kook Tijd
25min. in de oven
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  2. Laat de spinazie snel slinken in een wok door het in gedeeltes even te roerbakken in wat roomboter, stort het daarna in een vergiet om even uit te lekken.
  3. Bak de gesneden champignons met de uitgeperste teentjes knoflook. Voeg de uitgelekte spinazie toe en breng het geheel op smaak met zout en flink wat peper.
  4. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan kort bruin.
  5. Kluts de eieren samen met het room en 75 g van de geraspte kaas.
  6. Vorm een ovenschaal in en stort hierin het spinaziemengsel.
  7. Strooi de pijnboompitjes erover en verdeel het eimengsel erover, zorg dat het ei ook goed tussen de groente komt.
  8. Strooi de rest van de kaas erover en plaats het geheel in de oven voor circa 25 minuten.
Notities

Bij dit gerecht zit ei en kaas waardoor vlees overbodig is. Heb je huisgenoten die dat maar raar vinden dan kan je er natuurlijk altijd nog een stukje vlees bij serveren. Vries de schotel in als je teveel hebt gemaakt. Je kunt er nog makkelijk later van genieten!