Pompoen bietsalade
Pompoen bietsalade
Maaltijd
diner
,
lunch
,
vegetarisch
Porties
Prep Tijd
2
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
30
minuten
Ingrediënten
400
g
pompoen
3
gekookte rode biet(en)
75
g
veldsla
100
g
pecannoten
100
g
blauwe kaas
of brie
2
peren
gras roomboter
Dressing
1
sap van een sinaasappel
2
el
balsamico azijn
6
el
walnotenolie
Instructies
Snij de pompoen in blokjes, kook ze 5 minuten voor en bak ze dan (het liefst in een grillpan) gaar.
Snij de bieten in blokjes en bak die ook even zodat ze warm worden.
Snij de peren in grote parten en bak deze aan beide kanten licht bruin in wat roomboter
Maak de dressing aan en verkruimel de pecannoten en kaas.
Verdeel de lauwe pompoen en bietjes over de veldsla, schenk de dressing erover en garneer met de kaas, peer en noten.