Rijstsalade met pittenmix
Rijstsalade met pittenmix
Porties Prep Tijd
2pers. 10min.
Kook Tijd Passieve Tijd
10min. 2uur
Porties Prep Tijd
2pers. 10min.
Kook Tijd Passieve Tijd
10min. 2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Roer er een eetlepel olijfolie doorheen.
  3. Rooster ondertussen de pitjes kort in een droge koekenpan goudbruin en hou 25 gram apart.
  4. Maal de basilicum, de pecorini en de olijfolie fijn tot een eenvoudige pesto in de blender of met een staafmixer.
  5. Schep alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Laat de salade minimaal twee uur in de koelkast goed afkoelen en op smaak komen.
  7. Serveer de rijstsalade op wat rucola sla en strooi de apart gezette pittenmix over de salade.
Notities

Wil je zoveel mogelijk koolhydraten vermijden dan kan je voor dit gerecht ook bloemkoolrijst gebruiken. Heel eenvoudig te maken en je kan meerdere porties tegelijk maken en invriezen in zakjes. Hier staat het recept