Snelle tomatensoep
Snelle tomatensoep
Porties Prep Tijd
1pan 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1pan 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Los de bouillon blokjes op in 750 ml gekookt water.
  2. Fruit de ui en knoflook in een pan met olie.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit kort mee bakken.
  4. Bak om beurten de verschillende gesneden groentes in een andere pan aan voor circa 5 minuten.
  5. Voeg ze toe aan het uien en knoflookbaksel en voeg de bouillon toe.
  6. Kook de soep voor 15 minuten.
  7. Pureer de soep in delen in de blender of met een staafmixer. Je hebt nu ongeveer 1 1/2 liter soep totaal gemaakt!
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de soep met een stukje speltbrood besmeerd met roomboter.
Notities

Bewaar de overgebleven soep in porties in de vriezer voor een andere keer! Heb je toevallig nog wat zelfgemaakt lijnzaad of notenbrood in de vriezer liggen, serveer die er dan bij ipv het speltbroodje.