Uiensoep met speltbrood
Uiensoep met speltbrood
Maaltijd
diner
,
lunch
,
vegetarisch
Porties
Prep Tijd
6
pers.
10
min.
Kook Tijd
45
min.
Porties
Prep Tijd
6
pers.
10
min.
Kook Tijd
45
min.
Ingrediënten
750
g
ui(en)
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
50
g
boekweitmeel
2
l
water
4
bouillonblokjes
zonder e-nummers (natuurwinkel)
250
ml
witte wijn
1
el
gedroogde tijm
4
laulierblaadjes
1
el
zwarte peper korrels
50
g
gras roomboter
Serveren met
speltbroodje(s)
(geiten)kaas
Instructies
Snij de uien in dunne ringen.
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak hierin de uien goudbruin in circa 20 minuten.
Voeg de knoflook en de boekweitmeel toe en roer dit er snel doorheen zodat het opgenomen wordt.
Voeg beetje voor beetje de bouillon, de kruiden en de wijn toe en breng deze aan de kook.
Laat het geheel met een deksel op de pan 25 minuten zachtjes sudderen.
Giet de soep in een kom en leg er een geroosterd broodje op met wat kaas en plaats de kom nog even onder de gril of serveer met een broodje ernaast.
Notities