Witlof lasagne
Witlof lasagne
Maaltijd
diner
,
visgerecht
Porties
Prep Tijd
4
pers.
10
min.
Kook Tijd
30
min.
Porties
Prep Tijd
4
pers.
10
min.
Kook Tijd
30
min.
Ingrediënten
1
kilo
witlof
400
g
gerookte zalm
150
ml
slagroom
of een plantaardige room
200
g
roomkaas met kruiden
1
el
kappertjes
150
g
cherrytomaatjes
gehalveerd
olijfolie
om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de kontjes en de harde kern van de witlof af en haal zo alle bladeren los.
Blancheer de bladeren een paar minuten in gekookt water en laat ze goed uitlekken.
Vet de ovenschaal in met de olijfolie en verdeel de helft van de bladeren in de schaal.
Verspreid daar overheen de helft van de gerookte zalm.
Maak nog een zelfde laag witlof en zalm en verdeel de tomaatjes en kappertjes eroverheen.
Meng de kruidenkaas met de slagroom en roer net zo lang totdat het 1 egale saus is en verdeel deze over de schaal.
Plaats de schaal in de oven voor circa 25 minuten.