Zoete aardappel / pompoen soep
Zoete aardappel / pompoen soep
Maaltijd
diner
,
lunch
,
vegetarisch
Porties
Prep Tijd
3
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
3
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
2
ui(en)
3
teentjes
knoflook
2
zoete aardappel(en)
1
pompoen
2
speltbroodje(s)
100
ml
crème fraîche
500
ml
water
Instructies
Schil alle ingrediënten en snij deze in kleine stukjes.
Doe alles in een grote pan en voeg circa 500 ml water toe.
Laat de soep in 10 tot 20 minuten gaar worden (prik even met een vork of de pompoen en aardappel zacht en gaar voelen)
Maak de soep glad met een staafmixer of in delen in de blender, schenk er wat crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper
Serveer de soep met een speltbroodje eventueel besmeerd met wat gras roomboter