Zoete aardappel quiche
Zoete aardappel quiche
Maaltijd
diner
,
vegetarisch
Porties
Prep Tijd
4
pers.
20
min.
Kook Tijd
30
min.
Porties
Prep Tijd
4
pers.
20
min.
Kook Tijd
30
min.
Ingrediënten
750
g
zoete aardappel(en)
5
ei(eren)
200
g
champignons
1/2
rode paprika
200
g
kipfilet
peper & zout
500
g
diepvriesspinazie ontdooit
zonder toevoegingen!
1
tl
uienpoeder
1
tl
komijnpoeder
1
tl
knoflookpoeder
150
g
(geiten) brie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de zoete aardappel fijn en meng deze met 2 eieren en wat zout en peper.
Bekleed een taartvorm met bakpapier, verdeel de zoete aardappelrasp over de bodem en druk deze goed aan.
Bak de champignons en paprika kort aan en roer de ontdooide spinazie erdoorheen.
Bak in een andere pan de kipfilet gaar en voeg die ook toe aan de spinazie.
Kluts de 4 overgebleven eieren los en roer die snel door het mengsel.
Breng de spinazie op smaak met de kruiden en schenk het over de bodem van zoete aardappels.
Snij de brie in plakken en verdeel die over de quiche.
Plaats de quiche in de oven en bak deze gaar in circa 30 minuten.