Zoete aardappel stamppot
Zoete aardappel stamppot
Maaltijd
diner
,
vegetarisch
Porties
Prep Tijd
4
pers.
15
min.
Kook Tijd
20
min.
Porties
Prep Tijd
4
pers.
15
min.
Kook Tijd
20
min.
Ingrediënten
1200
g
spitskool
fijngesneden (of 1 grote spitskool)
1200
g
zoete aardappel(en)
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
4
rode
ui(en)
fijngesneden
200
ml
kokosmelk
1
el
kerriepoeder
2
el
kokosolie
Instructies
Kook de aardappels in 10 minuten gaar en stamp ze fijn.
Fruit de knoflook en uien aan in de kokosolie.
Voeg de kool en kerrie toe en roerbak het kort op een hoog vuur.
Verwarm de kokosmelk en meng deze met de gestampte zoete aardappels, breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gewokte kool toe en roer het goed door elkaar.