Zoete aardappel wafels
Zoete aardappel wafels
Porties
2
pers.
Porties
2
pers.
Ingrediënten
350
g
zoete aardappel(en)
1
ei(eren)
100
ml
havermelk
100
g
havermout
1
tl
kaneel
1
tl
(wijnsteen) bakpoeder
1/2
tl
vanillepoeder
1
snufje
zout
gras roomboter
Instructies
Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng alle overige ingrediënten met de gestampte aardappelen.
Verwarm een wafelapparaat, besmeer de ijzers met roomboter en verdeel wat beslag eroverheen.
Bak de wafels in een paar minuten gaar.
Heb je geen wafelijzer dan kun je er ook kleine pannenkoekjes van maken.
Serveer de wafels met een klontje roomboter.
Notities
Eet je de wafels als diner serveer er dan nog wat soep bij van eerder deze week.