Zoete aardappel tonijn schotel
Zoete aardappel tonijn schotel
Porties Prep Tijd
2pers. 15min.
Kook Tijd
30min. in de oven
Porties Prep Tijd
2pers. 15min.
Kook Tijd
30min. in de oven
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snij ze in plakjes.
  3. Bestrijk ze met wat olijfolie en zet de schaal 10 minuten in de oven.
  4. Meng intussen de geitenkaas met de tonijn, de Italiaanse kruiden, de eieren, de uien en de kleingesneden teentjes knoflook.
  5. Haal na 10 minuten de schaal eruit en meng het tonijn mengsel door de aardappels.
  6. Zet het nog 20 minuten in de oven en klaar is je gerecht!
Notities

Het fijne van de zoete aardappel is dat het geen familie is van de gewone aardappel en ook niet onder de nachtschades valt zoals gewone aardappel, paprika, tomaten en aubergines (waar veel mensen niet goed op reageren).
Het bevat langzame koolhydraten waardoor het je bloedsuikerspiegel in balans houdt wat beter is voor het hongergevoel en de lijn.

Je kunt ze koken, bakken, of een stamppot van maken. Wat ik zelf het lekkerste vind is super simpel: 35 minuten in de oven met een lekkere olijfolie, knoflook, zout en peper.

Ook lekker met een salade erbij!

Untitled design (16)