Zoete hutspot
Zoete hutspot
Maaltijd
diner
,
vleesgerecht
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
1
kilo
zoete aardappel(en)
500
g
ui(en)
in ringen gesneden
500
g
winterwortel(s)
in stukjes
1
bouillonblokjes
zonder e-nummers (natuurwinkel)
2
el
gras roomboter
Rundervink
500
g
rundergehakt
2
ei(eren)
1
tl
knoflookpoeder
1
tl
paprikapoeder
8
plakjes
rookvlees
1
el
tomatenpuree
Instructies
Maak het gehakt aan met de kruiden en de eieren.
Vorm er 4 ballen van en draai ze iets ovaal.
Wikkel er per bal 2 plakjes rookvlees omheen.
Braad de rundervinken aan op hoog vuur en laat ze dan gaar braden op laag vuur in circa 15 minuten.
Schil intussen de aardappels en snij deze in stukken.
Kook de aardappels samen met de uien en wortelen in een laagje water met het bouillonblokje gaar.
Stamp het geheel samen met de roomboter goed door.
Voeg nog een lepel tomatenpuree toe aan de jus en eet smakelijk!