Oilpulling

Kokosolie als detoxer

Wist je dat kokosolie een vette slankmaker en detoxer is?
Verzadigende vetten werden altijd bestempeld als ongezond en onverzadigd als gezond. Kokosolie (ook wel kokosvet genoemd) is hierin een uitzondering. Kokosolie is verzadigd vet maar super gezond. Ook als je dit vet verhit blijft het zijn voedingswaarde behouden. De gezonde middellange vetzuurketens van kokosolie worden heel snel verteerd, geven snel energie, versnellen je stofwisseling en het wordt niet, zoals de meeste vetten, opgeslagen als vet in ons lichaam.

Kokosolie helpt ook mee om je bloedsuikerspiegel te normaliseren en het kan een traag werkende schildklier stimuleren. Daarnaast bevat het veel anti-oxidanten. Ons lichaam heeft vet nodig voor het verzadigde gevoel dus zit er ook voldoende van in de detoxkuur. Het beste soort is de biologische extra vierge variant, die is zo min mogelijk bewerkt waardoor alle goede eigenschappen nog intact zijn.

TIP!
Kokosolie bevat verzuren die werkzaam zijn tegen schimmels en bacteriën. Als je last hebt van infecties, candida of een wat zwakkere darmflora dan helpt kokosolie de schimmels uit je darmen te verwijderen. Neem hiervoor 3 maal daags een lepel voor de maaltijd. Gewoon oplossen in warm water en opdrinken. Proef je niets van! Je kan het ook door een smoothie mengen, laat het dan wel eerst even smelten.

En natuurlijk kan je het gebruiken voor op speltbrood en crackers i.p.v. boter en om mee te koken en bakken. Ook uitwendig kan je detoxen met kokosvet, dat noemen ze Oil Pulling. Het is een eeuwenoude Ayuvedische methode waarbij je kokosolie gebruikt om gifstoffen uit je mond te “trekken”.
Behalve dat het meewerkt aan het ontgiftings proces, heeft het nog meer gezondheidsvoordelen: verbeterde huid, tegen astma, hoofdpijn, hormonale disbalans en infecties. En natuurlijk een schoon gebit en sterk tandvlees.

Zo het werkt oilpulling:
Neem een beker warm water en spoel je mond even goed. Voor een nog beter resultaat stoker je eerst je tanden zodat de olie overal goed tussen komt. Neem een volle theelepel olie in je mond en spoel de olie voor 15 á 20 minuten. Spuug de olie uit (niet doorslikken want in de olie zitten de toxische stoffen). Spoel daarna weer je mond met warm water en poets je tanden!

Ga terug naar de startpagina