Lekker in je lijf online

Wat een goede beslissing dat je aan de slag gaat met gezonde voeding. Het is een programma voor zes weken maar het is zeker niet de bedoeling dat je deze weken ziet als een snelle oplossing.

Ik ga je in deze zes weken veel vertellen over gezonde voeding en een gezonde mindset. Daarnaast voorzie ik je elke dag van een nieuw menu. De kans is heel groot dat je straks echt niet meer anders wil eten! Dus niet alleen maar gezonde recepten maar een complete handleiding om je eigen lifestyle en voedingscoach te worden.

Je zult zien hoe goed je je gaat voelen. Meer energie en minder last van lekkere trek. Dus geen reden om hierna weer “terug te vallen” in je oude voedingspatroon!

Wat staat je te wachten

Helaas, het is waar….

Als je iets aan je gewicht wilt veranderen of je energieker wilt voelen dan zal je je eet- gewoontes moeten veranderen. Maar dat is niet alleen waar het om draait, zeer zeker niet. Als het zo gemakkelijk zou zijn dan zou er maar één methode bestaan om iedereen op gewicht te brengen. Het gaat niet alleen om wat je in je mond stopt, maar ook om hoe je over jezelf denkt met al jouw onbewuste stemmetjes. Aan de hand van mijn eigen verhaal ga ik je daar meer over vertellen. Lees hier mijn verhaal.

Wat je kan verwachten…

Elke week een nieuwe les
Deze zes weken neem ik je elke week bij de hand met een nieuwe les waarin ik zoveel mogelijk kennis met je ga delen over gezonde voeding en hoe je mind een loopje met je kan nemen. Hierdoor voel je je niet alleen tter maar weet je ook waarom je anders bent gaan eten. En met voldoende kennis zal het veel makkelijker zijn om het gezonde eten vol te houden. Alleen wilskracht is niet voldoende om te veranderen. Dan lijkt deze nieuwe stap een straf terwijl je juist jezelf gaat belonen met lekkere gezonde maaltijden.

Elke week een nieuw menu
Door elke week nieuwe recepten en ingrediënten te leren kennen groei je verantwoord naar een beter eetpatroon. Na 6 weken zal je zoveel nieuwe recepten gemaakt hebben dat je zelf vrij kan gaan variëren en combineren.

Elke week een compleet boodschappenlijstje

Voor de hele week heb ik alle boodschappen voor je opgeteld. Print de lijst uit en neem hem mee naar de winkel, of bestel online
via de supermarkt dan wordt het ook nog bezorgd!

Nieuw eetpatroon
Deze eerste dagen is het misschien nog wat puzzelen met wat wel en niet te eten, maar je zult merken dat je daar snel je weg in vindt. Probeer de nieuwe smaken en combinaties, wie weet wat voor lekkers je ontdekt!

Een complete reset
Door deze zes weken te volgen zorg je voor een complete reset van je lichaam. Vooral de eerste periode is misschien wat wennen maar als je daar doorheen bent dan wordt het steeds leuker!

 

Anders eten

Gezonde voeding bevat ook koolhydraten, helemaal zonder kunnen we niet. In deze levenswijze gaan we uit van de langzame koolhydraten. Je hebt vast al eerder gehoord van een koolhydraatarm dieet en wat de voordelen daarvan zijn. Over het algemeen is het bekend dat koolhydraten eigenlijk als suikers in je lichaam reageren en dat is ook de reden dat er zoveel strenge koolhydraatarme diëten op de markt zijn. Diëten waarin ook verschillende soorten groente en fruit worden vermeden en vervangen door vet en eiwitten.

In eerste instantie werken deze diëten goed en je lichaam schakelt over op vetverbranding, maar op lange termijn is het echt een dieet. En zoals velen inmiddels wel weten, diëten werken niet…

Je lichaam heeft ook de voedingsstoffen nodig uit groente en fruit. Te eenzijdig eten breekt je op lange termijn op en dan pleeg je roofbouw op je lichaam. Ga je over op een eetpatroon met wel de trage koolhydraten maar niet de snelle, dan schakel je automatisch over op een gezond eetpatroon waarmee je je lichaam voedt en waardoor je op een eenvoudige manier op gewicht komt. Later vertel ik je er meer over.

Je bent niet alleen!

Je hoeft je geen zorgen te maken als je dit programma alleen volgt want ik sta altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt je aanmelden voor de besloten Facebookgroep van mijn blog. Daarin kun je al je vragen stellen en ik kom daar zo mogelijk dezelfde dag nog op terug. Je kunt daar ook vragen stellen aan andere deelnemers en extra tips en trucs lezen. Vind je het leuk om je eigen recepten te delen dan kan dat ook in de Facebookgroep. Meld je aan en ik help je graag!

Ben je er klaar voor? Klik dan op de eerste week, lees alles goed door en laat je de komende 6 weken verrassen door de nieuwe gerechten.

Zelfgemaakte chocolade
Een extra recept voor de lekker trek! Maak je eigen chocolade met alleen maar gezonde ingrediënten en je kan er ongestoord van snoepen!

Webinar gezonde voeding
In dit webinar van een uur leg ik uit wat ongezonde voeding met je doet, waarom lijnen niet werkt en wat je kan eten om gezonde keuzes te maken.

Handige tools
Ik heb alle handige sites en tools die ik zelf gebruik voor je op een rijtje gezet. En natuurlijk vul ik hem steeds aan als ik weer wat nieuws heb ontdekt!