No comment!

Ik heb besloten om de ‘comments’ functionaliteit op mijn blog uit te zetten en ik wil je graag uitleggen waarom. Er zijn namelijk mensen die vinden dat het niet kan. Daarom heb ik besloten om er een speciale pagina voor op te zetten, waarop ik die keuze kan toelichten.

Reden 1:

Ik schrijf met name over de nieuwe visie op gezondheid. Dit zijn vaak standpunten die lijnrecht tegenover de oude wetenschap staan en de manier waarop denken over voeding en gezondheid. Ik en talloze anderen verzetten ons hevig tegen de gevestigde orde die doorgaans worden gesubsidieerd door het bedrijfsleven. Helaas wordt de comment functionaliteit van mijn blog vooral gebruikt door mensen die mij (en duizenden andere bloggers) weer in het gareel willen krijgen. Zij vinden dat brood wel gezond is en dat je vooral moet doen wat we altijd deden. Als je het standpunt wilt weten van de gesubsidieerde wetenschap, bezoek dan gewoon voedingscentrum.nl. Denk je ook dat het anders moet? Lees dan mijn blog.

Reden 2:

Ik wil me concentreren op het genereren van interessante content voor de mensen die mijn artikelen wel waarderen. Te vaak werd me gevraagd om wetenschappelijk bewijs te leveren om mijn punt te onderbouwen. Ik zeg… als je bewijs wilt hebben, zoek het dan gerust zelf op. Toets je zoekterm in Google in en voeg het woord ‘research’ eraan toe en je vindt vast wat. Vindt je het niet en ontbreekt er nu bewijs voor mijn standpunt? To bad. Niet alles hoeft bewezen te zijn om te kunnen werken. Overigens worden veel artikelen wel voorzien van onderzoeksresultaten. De wetenschap heeft de switch ook al gemaakt, maar het duurt doorgaans een paar jaar een hypothese te bewijzen en te publiceren.

Reden 4:

Het zijn vooral spammers en marketeers die comments plaatsen. Meestal reageren ze met iets als “mooi artikel” met een link naar hun eigen blog. Goed voor Google… denken ze. Zonde van jouw en mijn tijd.
Als jij tot die doelgroep behoort die mijn artikelen graag leest, dan wil je ik vooral laten weten dat ik dit voor jou doe! Ik wil voor jou interessante content maken die je helpt om gezonder te worden. Ik hoop dat mijn artikelen je inspireren om actie te ondernemen en weer gezond te worden of gezond te blijven als je dat al was.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl