Sporten met App
MOVE

Sporter kan nauwelijks meer zonder app

Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps, vooral Runkeeper is in Nederland populair. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten, dat vandaag is gepubliceerd.

Sportend Nederland doet vooral aan wandelen, zwemmen, fitnessen, hardlopen en wielrennen. Bij wandelen, hardlopen en wielrennen hebben apps en activity trackers inmiddels hun plek veroverd, constateert Multiscope.

De bekendste apps onder sporters zijn Hardlopen met Evy (36 procent), Runkeeper (34 procent) en Runtastic (20 procent). De bekendste activity trackers zijn Nike FuelBand (12 procent), Garmin Vivofit (9 procent), Jawbone en Fitbit (beide 7 procent).

De helft van de hardlopers (46 procent) gebruikt een app bij het hardlopen. Bij 35 tot 50 jarige hardlopers is appgebruik het populairst. Een kwart van de wielrenners gebruikt apps en een op de tien wandelaars gaat erop uit met een app.

Het gebruik van apps motiveert en stimuleert sporters, geeft ze inzicht in de prestatie en is een leidraad voor de ontwikkeling, zo geven respondenten aan.

Voor een aantal sporters zijn bepaalde apps onmisbaar geworden. Een op de acht gebruikers van Runkeeper zegt niet meer zonder deze app te kunnen.

Sportapps bieden over het algemeen de mogelijkheid om sportprestaties te delen op social media. Het delen van sportprestaties is populairder onder mannen (20 procent) dan onder vrouwen (12 procent). Het delen van foto’s en routekaartjes is het meest populair. Mannen delen vaker dan vrouwen grafieken van hun activiteiten.

Bron: Emerce.nl

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet