Sporten met App
MOVE

Sporter kan nauwelijks meer zonder app

Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps, vooral Runkeeper is in Nederland populair. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten, dat vandaag is gepubliceerd.

Sportend Nederland doet vooral aan wandelen, zwemmen, fitnessen, hardlopen en wielrennen. Bij wandelen, hardlopen en wielrennen hebben apps en activity trackers inmiddels hun plek veroverd, constateert Multiscope.

De bekendste apps onder sporters zijn Hardlopen met Evy (36 procent), Runkeeper (34 procent) en Runtastic (20 procent). De bekendste activity trackers zijn Nike FuelBand (12 procent), Garmin Vivofit (9 procent), Jawbone en Fitbit (beide 7 procent).

De helft van de hardlopers (46 procent) gebruikt een app bij het hardlopen. Bij 35 tot 50 jarige hardlopers is appgebruik het populairst. Een kwart van de wielrenners gebruikt apps en een op de tien wandelaars gaat erop uit met een app.

Het gebruik van apps motiveert en stimuleert sporters, geeft ze inzicht in de prestatie en is een leidraad voor de ontwikkeling, zo geven respondenten aan.

Voor een aantal sporters zijn bepaalde apps onmisbaar geworden. Een op de acht gebruikers van Runkeeper zegt niet meer zonder deze app te kunnen.

Sportapps bieden over het algemeen de mogelijkheid om sportprestaties te delen op social media. Het delen van sportprestaties is populairder onder mannen (20 procent) dan onder vrouwen (12 procent). Het delen van foto’s en routekaartjes is het meest populair. Mannen delen vaker dan vrouwen grafieken van hun activiteiten.

Bron: Emerce.nl

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken